Jsme vegetariánská jídelna s rozvozem obědů v Novém Městě na Moravě a okolí. Jako jedna z mála restaurací v Česku vaříme na ghí.

Kvalita na prvním místě

Mála Indie je poctivá domácí jídelna s rozvozem obědů v Novém městě na Moravě a okolí. Našim cílem je nabídnout zákazníkům zdravé, výživné, syté a především lahodné jídlo. Většina našich surovin, z kterých každý den vaříme pochází od poctivých farmářů v bio kvalitě.

Vaříme výhradně vegetariánská jídla, na kterých si pochutná každý. Inspirujeme se tradiční indickou kuchyní, ale často připravujeme i české klasiky nebo naše vlastní speciality. S tradiční Indickou kuchyní není spjaté jenom jídlo, ale i vědomí, příprava a prvotřídní čistota při vaření. Dle toho se pozná gastronomie Haré Krišna. Jednou z jistot, na kterou se v Malé Indii můžete vždy spolehnout, je vynikající chuť a prvotřídní kvalita našich jídel.

Co vaříme?

Panýr

Panýr

  • Panýr je čerstvý domácí sýr který vyrábíme z mléka od lokálního dodavatele. Mléko pochází od volně se pasoucích krav, s bio certifikací.
  • Panýr má jemnou chuť, která se zvýrazní po osmažení nebo marinovaní. V naší kuchyni často děláme obojí – po tom co vyrobíme panýr ho nakrájíme na kostičky, osmažíme v ghí a následně marinujeme. Pak ho přidáme do našich lahodných sabjí omáček.
  • Krom skvělé chuti je panýr také ideálním zdrojem kvalitních bílkovin.
Sabjí

Sabjí

  • Sabjí je hlavní částí každého menu. Jedná se o zeleninovou směs která se vaří, smaží, peče nebo restuje. Zvláště zajímavé je restování na čónsu (ghí s kořeninami) po kterém získává sabjí jedinečnou chuť.
  • Do sabjí se může přidat také panýr, luštěniny nebo ořechy. Často se přidává také jogurt, smetana, rajčatové pyré nebo kokosové mléko díky čemu získá krom lahodné chuti i pěknou omáčkovou konzistenci.
  • Vaření nejrůznějších druhů sabjí je velká alchymie a jedinečnost naší kuchyně.
Rýže

Rýže

  • Rýže je důležitou součásti většiny našich jídel. Zkoušeli jsme vařit různé druhy a značky rýží ale nejvíce se nám osvědčila jasmínová rýže Lotus Thai Jasmine (píšeme proto, protože se nás často někdo ptá) kterou používáme nejčastěji.
  • Rýži vždy restujeme nejdříve na másle a pak vaříme ve vodě s himalájskou solí nebo v čerstvé syrovátce.
Kičrí

Kičrí

  • Kičrí je lahodné a zdravé jídlo které se skládá z rýže, luštěnin a zeleniny v určitém poměru. Dá se přirovnat k rizotu ale chuť je daleko výraznější a poměr rýže je menší.
  • Kičrí je jídlo pro chudé i pro krále, dá se připravit na stovky způsobů. Je to jedno z tradičních jídel Indické kuchyně, velmi zdravé a chutné.
Dhál

Dhál

  • Když se u nás řekne dhál, většinou se jedná o lahodnou luštěninovou polévku. Používáme nejrůznější druhy půlené luštěniny nebo mungo fazolky které jsou velmi dobře stravitelné.
  • Základ tvoří výrazný čóns který dodá dhálu jedinečnou chuť a podpoří trávení. Přidávají se také bylinky, kokos, tamarind jogurt nebo zelenina.
  • Dhál je výživný a zdravý chod a proto by měl být častou součástí plnohodnotného vegetariánského menu.
Čatný

Čatný

  • Čatný je souhrnný název pro mnoho druhů omáček které mají výraznou pikantní a sladkou chuť. Čatný může být z hustě svařeného ovoce, rajčat nebo třeba z kokosu s jogurtem. Podporuje trávení a proto je ideálním doplňkem k celkovému obědovému menu.
  • Správné čatný má být tak pálivé, že už nelze jíst a tak sladké, že jej nelze přestat jíst.
Dezerty

Dezerty

  • Mezi naše dezerty patří tradiční indické sladkosti ale také koláče nebo dorty jak je známe.
  • Oblíbenou sladkostí je lahodná vařená halva z pražené krupice, másla, karamelu a ovoce.
  • V naší nabídce také často naleznete nejrůznější druhy delikátních kostiček nebo kuliček vyrobené podle tradičních i našich vlastních kreativních receptur. Mléčné, veganské, bezlepkové.
Smažené chuťovky

Smažené chuťovky

  • Nedílnou součástí našich menu jsou také smaženosti. Mezi nejčastější patří naše čipsy – druh smaženého pečiva. Pro naše těsta používáme kvalitní farmářskou mouku mletou kamenným mlýnem.
  • Pakora – obalované kousky zeleniny v kořeněném těstíčku smažené na ghí. Škoda že v zabalené krabičce po převozu změknou, nejlepší jsou totiž čerstvé a křupavé.
  • Kofta – zeleninový karbanátek z nastrouhané zeleniny (mrkev, zelí nebo červená řepa) s kořením a dalšími ingrediencemi smažený na ghí.
  • Samósa a kačorí – plněné taštičky zeleninovou směsí, někdy i s panýrem, pečené nebo smažené na ghí.

Cateringové služby

Autentická kuchyně nebo česká klasika? Připravujeme hlavní jídla, saláty, chuťovky, speciality, dezerty, švédské stoly. Teplé i studené, vegetariánské, veganské nebo bezlepkové, které si zamilují i ti nejnáročnější.

Soukromé akce a oslavy
Soukromé akce a oslavy

Překvapte neokoukanými dobrotami a novými chutěmi. Doplníme vaše pohoštění o naše speciality, nebo se postaráme o celou hostinu.

Firemní večírky
Firemní večírky

Pořádáte večírek nebo jinou firemní akci a potřebujete občerstvení?
Připravujeme rauty, švédské stoly nebo kompletní menu. Naše speciality si zamilují i nároční kolegové.

Festivaly a eventy
Festivaly a eventy

Vaříme na festivalech a velkých akcích. Rádi přijdeme předvést naše kulinářské umění i na vaši akci.

Neváhejte nás kontaktovat, máme zkušenosti, rádi vám s výběrem poradíme.

+420 722 932 005 | info@malaindie.cz